Vzdal jsem se postu lídra do eurovoleb

16.12. 2018Ing. Petr Mach, PhD44x

Před 10 lety – poté, co se ODS odklonila od politiky nízkých daní a prosadila Lisabonskou smlouvu – jsem se rozhodl založit novou Stranu svobodných občanů. Není to lehká disciplína  Chtěl jsem novou pravicovou liberálně-konzervativní stranu, která bude mít významné slovo v české politice.

Povedlo se mi v r. 2014 získat mandát v EP, tři roky na to jsem rezignoval, abych pomohl své straně do českého parlamentu, ale nepovedlo se. Přestal jsem pak být předsedou strany a vrátil se k povolání vysokoškolského učitele ekonomie.

Letos jsem vkládal naděje do koalice s Realisty (Robejšek), z toho bohužel sešlo. S vědomím toho, že bych nedokázal Svobodné samostatně dovést k úspěchu, nebudu lídrem nadcházejících voleb do EP. Z politiky se zcela stahuji a budu se věnovat své práci ekonoma a přednášet na univerzitě.

Stále si myslím, že pravicová liberálně-konzervativní strana na naší scéně chybí a těším se, až se jednoho dne objeví lídr, který dokáže liberálně-konzervativní hodnoty obhajovat a uspět s nimi.

Přeji vám všem úspěchy v osobních životech, politice navzdory 

Petr Mach, 16 prosince 2018

Lídr kandidátky SPD a Trikolory do Evropského parlamentu. Manžel, otec, učitel, ekonom